Waarom ik voor een douglas veranda koos.

Regen, regen en nog eens regen. Het lijkt niet meer op te houden en de vooruitzichten lijken er niet positiever te worden. Als echte buitenpersoon vind ik het erg jammer. Zo mis ik mijn uren buitenlucht. Natuurlijk blijf ik mijn dagelijkse wandeling maken en mocht ik nog iets te doen vinden voor de tuin doe ik dit met alle liefde. Toch geniet ik er minder van vanwege het ontzettende onstuimige weer. Het is namelijk niet alleen een beetje maar een aan één stuk door vloedgolf van regen met windstoten waar je u tegen zegt. Na een paar dagen ben ik het toch zat en heb ik gekozen om een veranda te bouwen in mijn tuin, zodat ik ongeacht het weer toch kan genieten van een kopje koffie buiten.

Duurzaam en droog.

Dit klinkt nogal impulsief en ergens is dat het ook. De voornaamste reden is natuurlijk wel dat ik een veranda heb aangeschaft op basis van dit bar slechte weer. Toch heb ik er goed over na gedacht en welk buitenpersoon heeft nou niet een overkapping in zijn tuin wanneer je er de plek voor hebt? Vandaar dat ik er toch eentje genomen heb. Het was niet makkelijk, want wie wil er nu in dit weer een veranda bouwen. Gelukkig heb ik iemand kunnen vinden die samen met mij een veranda heeft opgebouwd. Ik heb gekozen voor een veranda met douglas hout. Het hout staat bekend als een zeer stevige houtsoort die dus ook veel voorkomend is en vooral handig kan zijn voor buiten gebruik. Dit zal ook een langere levensduur garanderen, waarnaar ik ook zeker opzoek was. Ik vind het namelijk wel erg belangrijk om voor een duurzaam product te kiezen. Niet alleen omdat ik er zo langer van kan genieten zonder het opnieuw op te bouwen, maar ook vanwege het milieu.

Waarom een veranda?

Ik heb voor mijn douglas veranda gekozen vanwege het gebruiksgemak. Een veranda is simpel te installeren en is niet specifiek te gebruiken voor een specifiek doel. Dit maakt het zeker aantrekkelijk om er één makkelijk en snel te installeren zonder al te veel bijkomende poespas. Daarnaast heb ik ook niet weer dusdanig zoveel ruimte om en heel houten hutje te installeren op in mijn tuin. Dit maakt dus dat de keuze snel gemaakt werd om voor een veranda te kiezen. Verder trok mij het douglas houtsoort vanwege zijn hardheid, veelzijdigheid en dus ook duurzaamheid. Daarnaast word het hout doormidden gezaagd en omgedraaid tegen elkaar aangezet. Dit verzekerd je nog eens extra van de stevigheid van het hout.