Hoe kun je efficiënt en comfortabel thuis werken?

Tegenwoordig zie je steeds vaker dan werkgevers de mogelijkheid bieden aan hun werknemers om thuis te werken. Mijn werkgever is deze optie ook gaan bieden en ik maak er één dag in de week gebruik van. Het grote voordeel voor mij is dat ik niet meer in de file hoef te staan elke dag. Hierdoor houd ik meer tijd over voor leuke dingen. Om op een goede manier thuis te kunnen werken zal je wel een aantal kleine aanpassingen moeten maken. In deze blog bespreek ik wat van belang is om thuis efficiënt te kunnen werken.

Plan je week

In elk beroep zullen er een aantal dingen zijn die je moet overleggen met je team, leidinggevende of klant. Zorg dat je al deze zaken hebt geregeld voordat je thuis gaat werken. Voor mij persoonlijk zou het onwerkbaar zijn om maandag thuis te werken. Ik heb dan immers een bespreking wat er in die week moet worden gedaan. Ik zorg dat ik dan een duidelijk plan maak voor de rest van de week en plan dan alle werkzaamheden die prima vanuit huis kunnen worden gedaan op woensdag (mijn vrije dag).

Zorg voor de juiste werkplek

Omdat ik nooit thuis werkte in het verleden heb ik nooit echt een werkplek gehad in mijn huis. Ik merkte echter dan een aantal dagen achter de eettafel te hebben gewerkt dat ik last van mijn rug begon te krijgen. Ik heb toen besloten om een werkplek te maken waar ik comfortabel kan werken. Het belangrijkste hierbij zijn goede ergonomische bureaustoelen. Ik heb mijn bureaustoel gekocht bij Bureaustoel24, ik raad je dan ook zeker aan om hier je bureaustoel aan te schaffen. Daarnaast heb ik ook nog een tweede scherm gekocht voor mijn werkplek thuis. Op mijn werk was dit tweede scherm altijd aanwezig en ik merkte dat ik een stuk minder efficiënt werkte thuis omdat ik dit tweede scherm mistte. Ik heb dit tweede scherm zelfs vergoed gekregen.

Laat je niet afleiden

Ik merkte dat als ik thuis werkte ik mij echt op mijn werk moest focussen. Zo keek ik weleens televisie tijdens de lunch maar voor je het weet blijf je iets langer op de bank hangen dan gepland, terwijl je wel je werk af moet krijgen. Ik blijf nu dan ook vooral in mijn werkkamer, mijn koffieapparaat staat daar nu ook. Hierdoor hoef ik niet elke keer naar beneden te lopen.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Hopelijk kunnen jullie hierdoor efficiënter thuis werken de komende periode.