Geen zin meer in een kantoorbaan? Kijk hier eens naar!

Een kantoorbaan is niet voor iedereen weggelegd en gelukkig maar anders bleef er namelijk niemand over voor de andere beroepen. Naast kantoorbanen zijn er namelijk nog zoveel meer banen waarmee jij aan de slag kunt. Een aantal van deze banen valt onder realistische beroepen. Bij een realistisch beroep zit je niet op kantoor achter een beeldscherm maar werk je vaak buiten, met dieren, machines of gereedschap. Ben jij een echte weldoener en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken en een beetje vuil te maken? Dan zijn de volgende beroepen misschien wel iets voor jou.

Artistieke beroepen

Ben jij een echte doener maar vinden mensen jou daarnaast ook nog eens ontzettend creatief? Misschien een beroep met een artistiek tintje dan wel het beroep voor jou. Zowel de naam het misschien al een beetje doet vernoemen gaat het hierbij om “Art”. Art is ook wel het Engelse woord voor kunst en kunst maken, dat doe je bij deze beroepen. Denk hierbij niet alleen aan het maken van een schilderij als schilderen. Als fotograaf, meubelmaker, cameraman of (banket)bakker ben je ook eigenlijk ook een echte kunstenaar. Door jouw creatieve vermogen en talent in te zetten maak jij de mooiste eindresultaten.

Sociale beroepen

Heb jij juist een heel groot hart en ben bekommer je, je graag om je medemens? Dan ben jij waarschijnlijk veel meer op je plaats in een sociaal beroepen. Het sociale werkveld is ontzettend breed en je kunt in verschillende hoeken aan de slag. Van wijkverpleegkundige tot brandweerman tot verkeersregelaar en zelfs een tandarts valt onder dit beroepenveld. Je werkt met en voor mensen en daar heb je helemaal geen moeite mee zolang het maar niet op kantoor achter een beeldscherm is. Spreek dit beroepenveld jou wel aan? Neem dan eens een kijkje bij bijvoorbeeld een verkeersregelaar vacature of dit iets voor jou is.

Ondernemende beroepen

Ben jij naast een echte doener ook nog eens heel punctueel, netjes en geordend? Dan is een ondernemend beroep in het realistische werkveld misschien wel iets voor jou. Hierbij kan je denken aan een bus- of taxi chauffeur maar ook agrariërs en een kok of manager van een tuincentrum vallen hieronder. Weer totaal iets anders dan bovenstaande beroepen maar in ieder geval niet op kantoor.

En, welk beroep past het beste bij jou? Weet je het nog niet? Ga dan gewoon eens rustig op onderzoek uit en vind uit wat echt bij je past.