Thuiskomen na een lange dag

In deze westerse maatschappij is het niet meer dan normaal dat iedereen een groot deel van de week hard werkt. Dit doen we zowel om onszelf te kunnen voorzien van een fijn huis en een gevulde buik maar net zo zeer om een invulling en routine te geven aan onze gewone dag. Dit resulteert er automatisch in dat we ook weleens prikkelbaar en moe zijn. Zeker als we al wat dagen met lange uren achter de rug hebben. Dan wil iedereen op een fijne plek rusten en thuiskomen. U ook toch? In deze blog vertel ik u hoe u deze ontspannen plek zelf kan creëren. Leest u even mee?

Warmte en comfort

Ontspanning start bij comfort. Wanneer u ongemakkelijk (in uw vel) zit, bent u automatisch meer gespannen omdat u moet waken voor eventuele onhandigheden zoals pijn of iets dergelijks. Zorg thuis voor een heerlijke bank of stoel en u zult zien dat meteen uitkijkt naar het thuiskomen. Daarnaast hebben wij mensen het graag behaaglijk en dat betekent dat de temperatuur in de winter omhoog moet. In huis bedoel ik dan, niet buiten. Omdat radiatoren niet zo charmant in huis staan, raad ik infrarood verwarming aan. Bijvoorbeeld een infrarood paneel plafond. Wanneer u niet alle verwarmingselementen in huis wilt vervangen kan u ook een infrarood paneel toevoegen voor plaatselijke verwarming. Bijvoorbeeld bij die fijne stoel.

Met de voetjes onderuit

Wanneer u hard gewerkt hebt en eindelijk weer thuis bent, is het niet de bedoeling dat u thuis meteen weer verder aan het werk moet. Natuurlijk zijn er nog steeds huishoudelijke taken die gedaan moeten worden maar waak ervoor dat u over uw eigen grenzen heen gaat en plan desnoods tijd in om helemaal niets te doen als u het moeilijk vindt. Hard werk mag immers beloond worden. Sterker nog, het kan enorm motiverend werken. Wanneer u tijd hebt gehad om op adem te komen, kan u de volgende dag weer helemaal opgeladen aan de slag. Dat werkt toch lekkerder.

Voorbereiden op de dag

Maar voor dat die volgende dag aanbreekt, kan u uzelf helpen. Geloof me, dit maakt de ochtenden veel makkelijker. Zeker als het om maandagochtend gaat. Bereidt een aantal dingen de avond van tevoren voor en neemt dit mee in de huishoudelijke taken die moeten gebeuren. Een wekker zetten, is logisch maar u kunt ook de lunch alvast voorbereiden. Dit scheelt weer werk ’s ochtends en zo begint u meer ontspannen aan uw dag.