Goede duurzame materialen voor de echte klusser

Wanneer klussen je lust en je leven is, moet je natuurlijk in het bezit zijn van goede spullen om deze vaardigheid mee uit te oefenen. Maar ook wanneer je een beginneling bent op dit vlak, kunnen goed gereedschap en materiaal het verschil betekenen tussen een succesvol of gefaald project. Daar komt natuurlijk nog de vraag bij of je dit als hobby of als betaald werk doet maar ook dan is in beide gevallen het fijn om materiaal te hebben waar je op kan bouwen, letterlijk. In deze blog vertel ik daar over. Lees je mee?

Houtsoorten

Veel klusprojecten draaien op de houtsoorten die gebruikt wordt. Koffietafels, schuurtjes enzovoorts worden allemaal in de basis gemaakt van hout. Afhankelijk van het soort project dat je onderneemt, heb je verschillende soorten hout nodig. Zo is niet iedere soort bestand tegen de weersomstandigheden buiten maar er zijn ook soorten die juist bijna altijd inzetbaar zijn. Eén van die soorten is Douglas hout. Douglashout is enorm sterk en ook duurzaam. Door die combinatie gaat het vaak lang mee en door de kleur en structuur van het hout is het vaak ook voor de meest uiteenlopende projecten inzetbaar. Daarbij komt ook nog eens dat het prima betaalbaar is. Inslaan dus, dat Douglas hout.

Verf en afwerkmateriaal

Als je project ten einde loopt, moet je natuurlijk gaan nadenken over de afwerking. Over het algemeen zal er nog wat bij geschuurd en geverfd moeten worden. Ook hiervoor is het belangrijk om op te letten dat je verf hebt die tegen de weersomstandigheden kan, wanneer je bijvoorbeeld een schuurtje aflakt. Ook moet je genoeg inslaan, zo zit je nu tijdens de afwerking plots zonder. Maar voor sommige ontwerpen is een ruwere afwerking mooier, bijvoorbeeld als je voor een industrieel tintje gaat. Bij Douglas hout is er weinig afwerking nodig omdat het hout van zichzelf al een prachtige uitstraling heeft.

Gereedschap

Als laatste moet ik natuurlijk even de grote kist noemen, de gereedschapskist. De inhoud ziet er bij de meeste mensen heel anders uit. Dit komt omdat niet iedereen dezelfde dingen maakt of dezelfde klussen uitvoert. Op dit vlak is het belangrijk om de teugels iets te laten vieren qua budget. Een goede boor bijvoorbeeld is voor de meeste klussers van onschatbare waarde. Vraag online of in de winkel om advies dan kunnen professionals jou advies geven en weet je zeker dat je naar huis gaat met gereedschap waar je wat aan hebt.