Een bouwafval container huren is verstandig!

Een bouwafval container huren lijkt een hoop gedoe. Toch is het wel heel verstandig om dit, ruim voor je met slopen of verbouwen gaat beginnen, te regelen. Het kan zijn dat je in jouw gemeente een vergunning nodig hebt om de bouwafval container te plaatsen. Dit moet je dan ook op tijd geregeld hebben, een vergunningprocedure kan tot wel 6 weken duren! Wanneer je een grote verbouwing plant, dan hoort een bouwafval container huren er gewoon bij. Dit heeft meerdere redenen, maar de belangrijkste reden is wel: tijdens de verbouw heb jij wel iets anders aan je hoofd dan met je aanhanger naar de vuilstort te rijden. Ook mag je op de meeste stortlokaties maar één kar per periode lossen. En er komt altijd meer bouwafval vrij dan je verwacht. Met één kar red je het niet!

Een bouwafval container huren is beter voor het milieu

Want door het huren van zo'n container, zorg je ervoor dat alle bouwafval op één plek komt. Namelijk in de container. Je hoeft geen stapeltjes te maken in huis en dat eens in de zoveel tijd weg te brengen, alle bouwafval kan direct worden ingezameld op de plek waar het hoort. Is de container vol? Dan kun je deze gemakkelijk laten omruilen. Een bouwafval container huren is namelijk helemaal niet moeilijk of duur. En de voorwaarden zijn al helemaal prima. Juist omdat je niet weet hoeveel afval je zult creëren, is het fijn dat je de volle container mag ruilen voor een lege.

Een afdekzeil of deuren voor bij de container

Huur je een relatief kleine bouwafval container, dan is het wel verstandig om er een afdekzeil overheen te doen en dit goed vast te zetten. Dit voorkomt dat stof en lichtere materialen de straat doorwaaien, maar ook dat de buren hun vuil in jouw container gooien. Heb je een grote bouwafval container gehuurd? Dan zit er waarschijnlijk een dak op en deuren erin. Deze deuren kun je goed afsluiten, weer om dezelfde redenen als hierboven.

Werk voorzichtig en met beleid

Het heeft geen enkele zin om in een paar uurtjes alles gesloopt en afgevoerd te willen hebben. Zeker niet als je dan de volgende dagen niets meer waard bent. Twijfel je over het sloopwerk en of het verstandig is om dit zelf uit te voeren? Dan kun je altijd nog een specialist inhuren. Hij weet precies hoe leidingen lopen en hoe deze moeten worden afgesloten. Het werk gebeurt dan nog steeds snel, maar wel met meer beleid.