3 tips voor een probleemloze verbouwing

Wil jij al langere tijd je huis verbouwen, maar komt het er steeds maar niet van? Niet getreurd, je bent zeker niet de enige die hier tegenop kijkt. Voor veel mensen voelt een verbouwing als iets wat heel veel tijd, moeite en voorbereiding kost. Maar zo hoeft het helemaal niet te zijn, een verbouwing kan ook zonder problemen en moeiteloos verlopen. Benieuwd hoe? Lees deze blog en doe vast wat inspiratie op!

Voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor een verbouwing. Met de juiste voorbereiding maak je het jezelf in ieder geval een stuk makkelijker. Dus ga van tevoren goed na wat je wilt bereiken met je verbouwing, en hoe je dit zou kunnen realiseren. Ga ook na wat mogelijke valkuilen of moeilijkheden zouden kunnen worden en kijk hoe je hierop kunt anticiperen. Als je echt eens grondig onderzoek waarom je zo tegen deze verbouwing opkijkt ontdek je misschien dat je zorgen helemaal nergens op gebaseerd zijn.

Tijdens

Tijdens de verbouwing kan een strakke planning een hoop moeilijkheden voorkomen. Ga bijvoorbeeld goed na hoelang je verbouwing duurt, en neem de tijd om hier je volle aandacht aan te geven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verbouwing niet net samenvalt met een hele drukke periode op werk. En maak het jezelf tijdens je verbouwing makkelijk, als je bijvoorbeeld moeilijk kunt koken tijdens de verbouwing van je keuken kun je natuurlijk lekker eten laten bezorgen. Zorg daarnaast dat je zo min mogelijk overlast bezorgt aan je buren en andere omwonenden, hou daarom rekening met tijden waarop je klust om bijvoorbeeld geluidsoverlast te beperken. En met sommige gereedschappen zorg je voor veel trillingen die overlast kunnen veroorzaken, als dit zo is kun je vibraties meten bouw googlen om te kijken wat je hieraan kunt doen en eventueel een abonnement afsluiten voor het bewaken van trillingen

Na

Als de verbouwing eenmaal afgelopen is kan het grote genieten van je nieuwe huis beginnen. Zorg daarom dat je alles goed afrondt: breng al je puin- en sloopafval naar de sloop, berg gereedschappen en ladders en dergelijke op en maak ook alles daadwerkelijk af. Dus denk niet: ik ben er klaar mee, die muur verf ik komende week wel. Want komende week wordt al snel volgende week, wordt al snel volgende maand en zo ben je alleen maar verder van huis. Voor je het weet ben je alsnog aan het uitstellen, en dat zou hartstikke zonde zijn.

Veel succes bij je verbouwing! Met deze tips komt het vast helemaal goed en woon jij straks in een echt paleisje.