3 voordelen van groene zakelijke energie

Krijg je als ondernemer ook regelmatig telefoontjes van energiebedrijven die je een energiecontract aan willen smeren? Zit hier ook weleens een groene energieleverancier bij en heeft dat al eens je interesse gewekt? Wanneer je op zoek bent naar een passend groen energiecontract voor je bedrijf is het aan te raden om eerst zelf op zoek te gaan naar de mogelijkheden. Een telefonische verkoper heeft meestal gladde praatjes en wil jou natuurlijk een energiecontract aansmeren. De kans is groot dat het ergens anders voordeliger kan. Voordat je daadwerkelijk de overstap naar groene zakelijke energie maakt, wil je misschien eerst weten wat de voordelen van groene energie zijn. Jij vraagt, wij leveren: in dit artikel lees je alles over de voordelen van zakelijke duurzame stroom.

Help de wereld een handje met groene energie

Het klimaat is de afgelopen jaren flink achteruit gegaan. Hier zijn verschillende redenen voor aan te wijzen, maar een van de meest opvallende redenen is de uitstoot van CO2, een schadelijk gas. CO2 komt onder andere vrij bij het opwekken van grijze energie. Kijken we naar hoe groene energie wordt geproduceerd dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrij komt, waardoor groene energie beter is voor het klimaat. Wat ook fijn is om te weten, is dat groene stroom gehaald wordt uit natuurlijke bronnen. Zo kun je met behulp van zonnepanelen energie maken uit de zonnestralen en worden windturbines gebruikt om wind om te zetten in groene energie. Deze bronnen zijn onuitputtelijk en volledig gratis. Grijze energie wordt daarentegen gehaald uit fossiele bronnen die op een dag wel op kunnen gaan. Bronnen zoals steenkool en aardolie zijn niet onbeperkt beschikbaar. Kortom: voor een bewuste energiekeuze en om het milieu een handje te helpen, is de keuze voor groene energie zakelijk meer dan aan te raden.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Iets waar veel ondernemers niet direct aan denken als voordeel van groene energie is dat je deze vorm van stroom volledig zelf kunt opwekken. Steeds meer ondernemers in Nederland beschikken over zakelijke zonnepanelen. Daarmee zorg je ervoor dat je bijna volledig zelfvoorzienend kunt zijn als bedrijf – in ieder geval wanneer het om stroom gaat. Hiermee ben je niet meer afhankelijk van de prijzen op de energiemarkt. Gaan de energieprijzen ineens omhoog dan merk je daar met je eigen zonnepanelen helemaal niets van. Een ander voordeel van zakelijke zonnepanelen is het feit dat je na enkele jaren na de investering er alweer uit hebt. Dat maakt zo’n investering ineens heel betaalbaar. Wil je meer weten over zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf of heb je interesse in het aanschaffen ervan? Neem dan eens een kijkje op Energie-Zakelijk.nl om meer te weten over het kopen van zonnepanelen voor je onderneming.

Scoor altijd een goede deal met groene stroom

Wist je dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse consumenten duurzaamheid erg belangrijk vindt? Dat gevoel is vaak zelfs zo sterk dat ze eerder voor een product of diensten zullen gaan van een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Alleen daarom is het dus al aan te raden om voor groene zakelijke energie te gaan en dit ook te laten zien. Wie weet scoor je er direct meer klanten mee! Tot slot hoef je niet bang te zijn dat je voor een groen zakelijk energiecontract de hoofdprijs moet betalen. Groene energie is allang niet meer zo prijzig als enkele jaren geleden. Net als bij grijze energie kun je vandaag de dag een zakelijke energievergelijker gebruiken om op die manier een passende energiedeal te vinden. Door zo’n vergelijker te gebruiken betaal je nooit meer te veel voor je verantwoorde energie.