Waar let je op bij het kopen van kunstgras?

 Iedere tuinliefhebber droomt van een groen en ruik gevuld gazon. Meestal hopen we natuurlijk dat de natuur dit zelf oplost maar in sommige tuinen is dit helaas niet het geval en blijven er gaten zitten in het gazon. Of je gazon groeit juist zo hard dat je elke maand met lichte tegenzin je gazon weer moet maaien. Gelukkig bestaat voor bovenstaande problemen dezelfde oplossing namelijk, kunstgras. Kunstgras is ideaal voor iedere tuinliefhebber die graag een groene achtertuin heeft. In dit blog een aantal tips waar je op kan letten bij kunstgras kopen.

Waar wil je het kunstgras hebben?

Kunstgras bestaat in vele verschillende soorten, maten en zelfs materialen. Dit maakt dat er eigenlijk voor ieder wel een geschikt soort kunstgras bestaat. Je kunt kunstgras leggen in je tuin maar ook op je balkon en zelfs op je dakterras. Je kunt zelfs in je huis nog kunstgras leggen al zou je dat willen al zijn we tot nu toe nog geen mensen tegen gekomen die kunstgras is hun huis hebben gelegd. Wat we er kortom mee willen aangeven is dat kunstgras geschikt is voor iedereen en dat er altijd wel een soort kunstgras bestaat die aansluit op jouw woonsituatie.

Waarvoor wil je het kunstgras gebruiken?

Je kunt kunstgras uiteraard willen voor verschillende doeleinden. Heb je een gezin met kinderen of gezinsleden die fanatiek sporten? Dan kan het fijn zijn om eventueel sportgras te overwegen. Sportgras is eigenlijk hetzelfde concept als kunstgras alleen is gemaakt van een ander soort materiaal. Sportgras is fijner en langer waardoor het materiaal zachter wordt. Mocht je er op vallen of een sliding maken dan loop je niet de kans dat je eventuele brandwonden oploopt. Sportgras is dus zeer kindvriendelijk en fijn voor gezinnen met één of meerdere kinderen.

Zelf leggen of laten leggen?

Eenmaal gekozen voor kunstgras of sportgras en de matten gekocht? Dan kan je er voor kiezen om de matten zelf te leggen of te matten laten leggen. Kunstgras leggen is niet heel lastig maar je moet er wel even handig in worden. Heb je echt twee linkerhanden of heb je liever dat de matten door een specialist gelegd worden? Vraag dan even naar de mogelijkheden bij de winkel waar je de matten heb aangeschaft. Doen deze niet aan leggen? Dan kun je het uiteraard ook altijd nog aan een hovenier vragen of aan iemand met ervaring met het leggen van kunstgras. Kunstgras kun je tegenwoordig ook heel gemakkelijk online bestellen als je precies weet waar je naar op zoek bent. Zo niet? Laat je dan gewoon vrijblijvend informeren.