Een vakantie in Nederland

Bijna heel Nederland begint rond februari en maart met het boeken van een meivakantie of zelfs al een zomervakantie. De een doet dit een paar duizend kilometer verderop en de ander houdt het liever dichter bij huis. Dit kan te maken hebben met financiële problemen of misschien gewoon met een fijn gevoel bij Nederland. En als het weer een beetje mee zit kan je ook in Nederland een heerlijke vakantie hebben! Maar wat zijn nou mooie plekken in Nederland waar je een gezellige vakantie kunt hebben

Waddeneilanden

Onze eigen Waddeneilanden: wat zijn ze eigenlijk verbluffend mooi! De brede zandstranden, de wind in de duinen, de prachtige wandel- en fietspaden, de gezellige dorpjes met hun heerlijke terrasje: dit is Nederland vakantieland op zijn best, zéker als het weer meezit. Wat alle eilanden gemeen hebben, zijn de brede zandstranden en de prachtige duingebieden, maar ieder eiland is ook weer uniek op zich. Texel is het grootste Waddeneiland met maar liefst dertig kilometer aan stranden. Pittoresk Vlieland is het ietwat meer chique en alternatieve eilandje dat het verst van de kust gelegen is. Terschelling is, vooral ’s zomers, een echt jongereneiland vol drukte en gezelligheid. Op het heerlijk kneuterige familie-eiland Ameland heb je het schoonste strand en kom je veel te weten over de walvisvaart en het ongerepte Schiermonnikoog is de kleinste gemeente van Nederland met slechts één dorpje, ideaal voor de échte natuurliefhebber en rustzoekers.

De Veluwe

De Veluwe vormt een van de grootste, mooiste en ook veelzijdigste natuurgebieden van Nederland. Je kunt fietsen en wandelen door het prachtige bos- en heidelandschap. En wat dacht je van de vele ruiterpaden en de mountainbikeroutes? In de vlakbij elkaar gelegen nationale parken Hoge Veluwe en Veluwezoom spot je edelherten, wilde zwijnen, vossen, reeën en de zeldzame boommarter. Als je wilt, kun je ook lekker (kite)surfen of zeilen op het Veluwemeer. Gezellige Veluwedorpjes als Ermelo, Garderen, Hoenderloo, Beekbergen en Putten zijn ideaal voor een onderbreking van een fietstocht om even te winkelen of op een terrasje te zitten. Als je voor lange afstanden gaat op de fiets kan je het beste een paar elektrische damesfietsen huren. Zo kunnen jij en je vriendinnen gemakkelijk lange afstanden fietsen.

Steden

Maar ook is het superleuk om een weekendje naar een leuke stad in Nederland te gaan. Van Rotterdam tot Amsterdam, je vermaakt je echt wel. Een lekker dagje shoppen en daarna luxe dineren. Een mooi hotel erbij boeken en jullie weekendje weg kan niet meer stuk. Dit kan je natuurlijk vaker in een jaar doen om zo heel het jaar door leuke uitstapjes te hebben.