Hans van der Torren - voorzitter

Technische kennis inbrengen voor een betere, duurzamere bouwwereld.

Ik ben geboren in Rotterdam, getrouwd, vader van twee dochters. Sinds jaren woonachtig in Rockanje aan zee. Heel mijn werkzame leven bezig in de techniek, eerst bij een middelgrote installateur later bij een ingenieursbureau waar ik oprichter ben geweest van een installatieadvies afdeling. Hieruit ben ik betrokken geraakt bij zeer grote projecten zoals Centraal station Rotterdam, tramremise Beverwaard (naast de van Brienoordbrug) maar ook de renovatie van 16 metrostations van de Oostlijn in Amsterdam.

Privé ben ik betrokken geweest bij het stichten van een Zeehondenopvang in Westvoorne, uiteindelijk is dit niet gelukt op Voorne Putten maar is er wel Eerste hulp bij Zeedieren uit voort gekomen. Inmiddels is er vlakbij (Stellendam) een zeehondenopvang gesticht waar EHBZ regelmatig gestrande zeehonden afgeeft.

Betrokken bij de Greendeal Biobasedbouwen vanuit het ministerie van EZ. Uit deze deal is Ecobouw Nederland voortgekomen waarin ik deelnemen als bestuurder om mijn technische kennis in te brengen voor een betere, duurzamere bouwwereld.